חבושים ממולאים בשר

4 מנות: 1 מנה= 1 מנת בשר+2 מנות פרי

מצרכים:

4 חבושים בגודל בינוני, 1 לימון, 10 כוסות מים.

מלית הבשר:

2 פרוסות חלה קלה, 500 גרם בשר הודו טחון, 1 ביצה, 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית בהרט (פלפל אנגלי טחון), 1/2 כפית מלח, 1 כף צנוברים.

הרוטב:

1/2 כוס יין אדום, 1 כוס מים, 1 כף צנוברים, 8 שזיפים יבשים ללא גלעינים, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית קינמון, מיץ מ- 1/2 לימון, ממתיק מלאכותי שווה ערך ל- 1 כף סוכר.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני. שוטפים היטב את החבושים ומסירים מהם את הפלומה מבלי לקלף. חוצים כל חבוש לשניים לרוחבו ומוציאים את הגלעינים. פורסים פרוסות מהלימון ומכניסים לסיר עם המים והחבושים. מביאים לרתיחה ללא מכסה ומבשלים 5-10 דקות. מסננים ומקררים. מכינים את המלית: משרים את החלה הקלה במים, סוחטים היטב, מוסיפים את הבשר, הביצה, התבלינים והצנוברים. מערבבים ולשים היטב. ממלאים כל חבוש ב-1/8 מכמות המלית, ומניחים בתבנית אפייה כשצד המלית כלפי מטה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על החבושים. מכסים בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש במשך 1 שעה. מסירים את נייר הכסף, הופכים את החבושים, צד המלית כלפי מעלה, ושוב יוצקים עליהם מהרוטב שבתבנית. מטפטפים מיץ לימון ומפזרים ממתיק מלאכותי. מחזירים את התבנית לתנור ללא כיסוי ל-30 דקות נוספות. מגישים חם.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin