לביבות כרישה וחזה עוף

החומרים:

3 כרישות גדולות, החלק הלבן.

3 מצות

4 ביצים

כוס מים רותחים

250 גר חזה עוף טחון (לצמחונים- "כמו עוף" או פתיתי סויה מושרים וסחוטים)

מלח, פלפל וכל תבלין אחר לפי הטעם.

מעט שמן זית (למי שמוכרח שמן לטיגון).

אופן ההכנה:

רוחצים היטב את הכרישה ופורסים לטבעות. מוסיפים מעט מלח ומאדים ב-2 כפות שמן זית עד שמתרכך. מעבירים למסננת לכמה דקות, כדי להיפטר מעודף נוזלים. מפוררים את שלוש המצות, שוברים לחלקים גדולים ושופכים מעל כוס מים רותחים. מניחים בצד לכמה דקות. מוסיפים את חזה העוף הטחון (או התחליף), הביצים והתבלינים. לשים בידיים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. אם היא מתקבלת מימית מידי, מוסיפים עוד מעט קמח מצה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת כף צרים לביבות שטוחות, ומניחים אותן בתבנית, זו ליד זו. מפזרים מעל מעט גבינה מגוררת (לא חובה), מעט קצח או שומשום (לאוכלי קטניות), ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin