מאפה לחם מתוק
חומרים:
8 פרוסות לחם קל לבן
6 כפיות מרגרינה דלת קלוריות
60 גרם צימוקים
קליפת לימון או תפוז מגוררת
2 כוסות חלב דל שומן (חצי ליטר)
50 גרם סוכר
2 ביצים גדולות
קורט אגוז מוסקט טחון
ההכנה:
משמנים תבנית אפיה קטנה המכילה ליטר וחצי, במעט מן המרגרינה.
את שאר המרגרינה מורחים על פרוסות הלחם. חותכים כל פרוסה לחצי ויוצרים משולשים.
מניחים בתבנית בשכבות את הלחם והצימוקים (נוצרות 2 שכבות).
טורפים ביחד את החלב, הסוכר והביצים, מוסיפים את קליפת הלימון או התפוז ויוצקים מעל הלחם. מכסים ברדיד אלומיניום את המאפה ומשאירים לספיגה כ-30 דקות.
אופים בחום בינוני-גבוה, מסירים את הרדיד, מפזרים מלמעלה מעט אגוז מוסקט ואופים 40 דקות.