מרק מינסטרונה

מצרכים:

300 גרם גזר חתוך לקוביות

300 גרם קישואים חתוכים לקוביות

300 גרם בצל חתוך לקוביות

100 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

100 גרם שעועית אדומה לאחר השריה במים למשך הלילה

3 עגבניות חלוטות, מקולפות וחתוכות לקוביות

5 גבעולי סלרי קצוצים

1 פרוסה מלחם מלא

3 שיני שום קצוצות

תרסיס שמן זית

חצי חבילת פטרוזיליה / שורש פטרוזיליה שלם / שורש סלרי שלם

לתיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, אורגנו טרי, עלי דפנה, פלפל אנגלי

אופן הכנה:

בסיר גדול מרססים שמן ומוסיפים את כל הירקות פרט לקישואים והשעועית, צורבים אותו בסיר עד שהתחתית מתחילה לקבל צבע זהוב.

מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ושיני שום קצוצות.

לאחר ערבוב קל מוסיפים 4 ליטר מים ומתבלים ראשונית עם מלח.

לאחר מכן מוסיפים את הקישואים והשעועית ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים.

אם הנוזל מצטמצם מאוד ניתן להוסיף עוד מים רותחים.

לאחר תום הבישול מוסיפים את האורגנו הטרי ועלי הפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים. מתקנים תיבול.

מרססים את פרוסת הלחם בתרסיס שמן זית ומושחים אותה בשן שום ומעט מלח.

קולים את הלחם במצנם עד השחמה וחותכים לקוביות.

לפני ההגשה מוסיפים פלפל שחור גרוס שייתן ארומה (ממטחנה ידנית) ומעטרים בפטרוזיליה.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin