סלט דלעת עם פטה וזיתים

4 מנות - כל מנה 170 קלוריות

החומרים:

3 כפות שמן זית

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

800 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

100 גרם עלי בייבי, עלי תרד או כל סוג של עלים ירוקים

150 גרם גבינת פטה 5% מסוננת

20 יחידות זיתי קלמטה

1 צרור אספרגוס טרי, שני שלישים עליונים, מבושל 7 דק' במים רותחים ושטוף במי קרח

לרוטב:

1 כף חומץ בן יין אדום

1 כף מיץ לימון טרי

60 מ"ל שמן זית

1 בצל שאלוט קצוץ דק מאוד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל220 מעלות.

מערבבים בקערה שמן זית, כמון, פפריקה, מלח ופלפל, מוסיפים את קוביות הדלעת וממשיכים לערבב היטב. שופכים את הדלעת המתובלת לתבנית אפייה ואופים 30 דקות עד לקבלת דלעת מקורמלת ומקררים.

מערבבים את חומרי הרוטב, מסדרים את העלים הירוקים על צלחת הגשה, מפזרים את קוביות הדלעת, גבעולי האספרגוס, קוביות הפטה והזיתים, מזליפים מעל את הרוטב ומגישים.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin