עוגת גבינה

החומרים:

750 גר' גבינה לבנה 5%

6 ביצים (בינוניות)

3 כפות קורנפלור

2 שמנת חמוצה (רגילה 9%)

1 כוס סוכר

1 שקית מקצפת וניל (אוסם / אפיכל)

אופן ההכנה:

לחמם את התנור למשך 10 דקות לחום מקסימום (250 מעלות)

להקציף מ-6 חלבונים קצף יציב + חצי כוס סוכר שמתווסף בהדרגה תוך כדי הקצפה.

בקערה נפרדת: 6 חלמונים (צהובים) + חצי כוס סוכר לערבב היטב. להוסיף גבינה , שמנת ו... את כל החומרים. (את הקורנפלור יש לערבב היטב בקערה נפרדת עם קצת מהתערובת, על מנת שלא יוצרו גושים ורק אז להכניס אותו לכלל התערובת)

לשלב בין הקצף היציב לבין תערובת החומרים לאט לאט בתנועות קיפול (לא לערבב) לצקת את כל התערובת לתוך תבנית עגולה, קפיצית (קוטר 26) להניח את התבנית העגולה בתוך תבנית מרובעת ולמלא במים רותחים

כעת יש להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש. את המעלות יש להוריד ל- 210 מעלות בטורבו למשך 10 דקות בדיוק!!! אח"כ להוריד ל – 180 מעלות (עדיין טורבו) למשך 45 דק'. אח"כ אופים עוד 15-20 דק' על חום של 150 מעלות במצב תנור רגיל !! (לא טורבו).

שימו לב:

העוגה ללא קמח או בסיס כלשהו וכל הטכניקה היא באפייה ,בהשגחה וצמידות לשעון. בתום האפייה יש לכבות את התנור לפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את העוגה עד שתתקרר בתנור.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin