עוגת תפוחים הפוכה

(100 קל' למנה- ללא הגלידה)

החומרים:

חצי קילו תפוחים ירוקים קלופים, נקיים וחתוכים לפלחים

2 כפות צימוקים (לא חובה)

חצי לימון סחוט

ממתיק מלאכותי (בנוזל)

3 כפות מים

1 ביצה

3 כפות קמח תופח

1 כפית שמן

1 כפית קינמון טרי (אפשר יותר)

גלידת וניל, גלידת טופו או גלידת יוגורט דלת קלוריות (לא חובה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים בסיר קטן את התפוחים הקלופים, הצימוקים, מיץ הלימון, הממתיק והמים. מבשלים על אש קטנה עד להתרככות התפוחים. מערבבים בקערה את הביצה, הקמח, השמן, המים והקינמון. מסדרים את התפוחים בתחתית תבנית פיירקס בקוטר 20 מ"מ. יוצקים מעל את הבלילה ואופים למשך 30 דקות. מוציאים מהתנור. והופכים על צלחת הגשה עגולה ומחלקים למנות.

מומלץ להגיש חם בתוספת כדור גלידת וניל, גלידת טופו או גלידת יוגורט דלת קלוריות.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin