עוגיות לימון בננה

(12 עוגיות)- כל מנה 105 קל'

חומרים:

2 בננות קטנות בשלות

50 גרם מרגרינה דלת קלוריות רכה

3/4 כוס קמח תופח

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

2 כפות חלב דל שומן

קליפת לימון או ליים מגוררת

לסירופ:

2 לימונים + הלימון המגורר

¼ כוס סוכר

1/4 כוס מים

ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות, מרססים תבנית שקעים בתרסיס שמן.

מועכים את הבננות ומערבבים עם המרגרינה הרכה, הקמח, הסוכר, הביצה, החלב וקליפת הלימון בקערה בינונית, עד שהתערובת רכה.

בעזרת כף יוצקים את התערובת לתוך השקעים שבתבנית ואופים כ- 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

סוחטים היטב מיץ משלושת הלימונים, ויוצקים לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מבשלים 3-4 דקות, עד שהתערובת הופכת לסירופ.

מברישים את העוגיות החמות בסירופ הלימון, מצננים אותן, מוציאים מהתבנית ומברישים שנית בשארית הסירופ.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin