עוגיות מרנג שוקולד

20 עוגיות- 25 קלוריות לעוגיה

מצרכים:

4 חלבוני ביצה

2 כפות סוכר

תחליף סוכר בכמות השווה לשתי כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קקאו

20 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק בסכין

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום נמוך (100 מעלות) ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה (הנייר ייצמד לתבנית טוב יותר אם נרטיב אותה מעט).

מקציפים את החלבונים, הסוכר ותחליף הסוכר לקצף נוקשה: קודם מהירות איטית ואחרי כדקה במהירות גבוהה (ההקצפה כולה לוקחת כחמש דקות).

כשהקצף נוקשה וכמעט יבש, מקפלים לתוכו את הקקאו, הווניל והשוקולד. יתקבל קצף בצבע חום בהיר.

בעזרת שתי כפות (או שקית זילוף, למי שיש) יוצרים עוגיות עגולות בעובי של לא יותר מ-2 ס"מ ובקוטר של כ-5 ס"מ. יש לשמור על מרחק בין העוגיות כי הן תופחות מעט במהלך האפייה.

אופים בחום נמוך לפחות שעתיים וחצי, עד שהעוגיות יבשות לגמרי וכשנוקשים עליהן הן משמיעות צליל חלול.

מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בצנצנת אטומה.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin