חזה עוף בפלפלים ולימון

חזה עוף בפלפלים ולימון (223 קל' למנה)
מנה קלה להכנה, עם שפע טעמים מפתיעים וערבים לחך.

חומרים (ל-6 מנות)
1 כף שמן
800 גרם חזה עוף (שניצלים)
1 בצל גדול, פרוס דק
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
חצי כוס עגבניות מיובשות בשמש, קצוצות גס
חצי כוס יין אדום יבש
2 כפות זיתים שחורים קצוצים
1 לימון, פרוס דק דק
1 כפית קינמון
1 כף דבש (אפשר דבש קל)
פלפל גרוס טרי

אופן ההכנה
1. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפלפל ומאדים כשלוש דקות, או עד שהן מתרככות.
2. מוסיפים למחבת את העגבניות, הזיתים, הלימון, הקינמון והדבש ומערבבים מעט. מוסיפים את היין, מערבבים ומנמיכים את האש. מוסיפים את נתחי חזה העוף, מניחים אותם בתחתית המחבת ומכסים בתערובת. מכסים ומבשלים על אש קטנה בבעבוע עדין כחצי שעה עד שהעוף עשוי. אפשר להניח את התבשיל על גבי אורז חום, ולפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה טרייה.

goodluck

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin