תבשיל אורז וירקות

חומרים:

1 כף שמן, 1 בצל קצוץ, 1 שן שום כתושה, 1 פלפל אדום קצוץ, 1 כוס פלפל צהוב קצוץ, 1 כוס גזר מגורר גס, 6 פטריות פרוסות, 2 כוסות כרוב סיני, 1 קופסת נבטים, 2 כוסות אטריות אורז חלוטות, מלח, פלפל, מספר טיפות טבסקו, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף בצל ירוק קצוץ.

ההכנה:

מחממים מחבת גדולה או ווק, מוסיפים את השמן, הבצל והשום ומאדים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים את הפלפלים ומבשלים כ- 3 דקות.

מוסיפים את הפטריות והגזר וממשיכים לבשל עד שהגזר רך. מוסיפים את הכרוב, הנבטים והאטריות. מוסיפים את התבלינים ורוטב הסויה ומערבבים בעדינות.

מעבירים לכלי הגשה, מפזרים את הבצל הירוק ומגישים חם.

לקבלת מנה בשרית, אפשר להוסיף לתבשיל רצועות חזה עוף:

חותכים 250 גרם חזה עוף לרצועות דקות בתערובת העשויה מ-1 כף עמילן תירס (קורנפלור), 1 חלבון ו-1 כף סויה למשך 15 דקות. מטגנים אותם במהירות במחבת תוך ערבוב עם כף שמן עד שהן מזהיבות. מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן את הירקות כנ"ל. מחזירים את רצועות העוף המטוגנות לתבשיל ממש לפני ההגשה, מערבבים וזורים את הבצל למעלה.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin