תבשיל אורז מלא עם עדשים ופטריות

מצרכים:

3 כוסות אורז מלא

1 כוס עדשים חומות 1סלסלת פטריות שמפניון טריות, חתוכות לקוביות קטנות

2 גזרים קלופים ומגורדים גס

1 בצל גדול חתוך לפרוסות או קצוץ

4 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית שטוחה כורכום

4 כפיות מלח

7 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

שוטפים את האורז והעדשים בהרבה מים, עד שהמים צלולים.

ממלאים מים נקיים, ומשאירים להשריה במשך כל הלילה.

למחרת - בסיר גדול (עדיף במחבת עמוקה ורחבה עם מכסה) מחממים שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להשחמה (לא שרוף).

מוסיפים את הגזר ומאדים 5 דקות.

מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומאדים עוד 5 דקות.

מסננים את האורז והעדשים ממי- ההשרייה ומוסיפים אותם לסיר. מאדים עוד 5 דקות.

מערבבים את הירקות עם האורז והעדשים בעדינות.

מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים שוב. מאדים עוד 5 דקות.

מוסיפים את המים, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים, על אש נמוכה, כשעה.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin