תבשיל גזר חריף

(6 מנות)

המרכיבים:

10 גזרים גדולים, קלופים

4 שיני שום קלופות

1/4 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון טרי

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1 כף פלפל ירוק חריף טרי, חתוך לקוביות קטנות

1/ כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שקדים קלופים פרוסים, קלויים.

אופן ההכנה:

חותכים את הגזרים לרצועות ארוכות ודקות ומניחים במחבת גדולה ועמוקה. מוסיפים את שיני השום ומים עד כיסוי. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים, כ-10 דקות, עד שהגזרים מתרככים אך הם עדיין פריכים.

במקביל, מערבבים בקערה את יתר המרכיבים. מסננים את הגזרים, נפטרים משיני השום ומוסיפים את הגזרים לקערה. מערבבים היטב ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או אפילו קר. אפשר לשמור עד יומיים במקרר.

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin