תפריט לאחר שרוול קיבה

אכילה נכונה לאחר ניתוח שרוול קיבה
לאחר ניתוח קיצור קיבה חשוב להקפיד יותר מתמיד על אכילה נכונה על מנת לשמור על ירידה במשקל ולמנוע סיבוכים רפואיים שונים.

שלב א - ימים 2-1
נוזלים: מים, מרק, תה, ג'לי, מיצי ירקות ופירות

שלב ב - ימים 10-3
ניתן להוסיף מוצרי חלב, מרק טחון

שלב ג - ימים 30-11
מוצקים רכים: ירקות ופירות מבושלים/ מרוסקים, פירה, דיסות, לאחר מכן ניתן להוסיף קציצות עוף/ הודו/ דג וביצה.

לאחר חודש
תזונה רגילה דלת סיבים, ולאחר בכן חוזרים בהדרגה להרכב מזון רגיל אך לא לכמויות.

הנחיות נוספות:
להפריד בין אוכל לשתייה, להמתין כ- 20 דקות בין האכילה והשתייה. שתיית 2 עד 3 ליטר מים ביום, אין לשתות משקאות מוגזים. פיזור הארוחות רבות יותר לאורך, אכילה כל שעתיים בערך. אכילה איטית, לעיסת המזון היטב בפה, כמויות מזון קטנות תוך הקשבה לתחושת השובע. יש לצרוך מולטי ויטמין ללעיסה. להקפיד על ארוחות בעלות ערך תזונתי גבוהה המכילות את כל אבות המזון, ויטמינים ומינראלים.

 

תפריט

ארוחת בוקר:
פרוסת לחם / פרכיית אורז / קרקר / לחמית
גבינה צהובה 9% / משולש צפתית / כף גבינה
ירק

ארוחת ביניים:
פרי

ארוחת ביניים:
פרוסת לחם / פרכיית אורז / קרקר / לחמית פסטראמה
רבע אבוקדו / כפית מיונז לייט

ארוחת צהריים:
2 קציצות בשר רזה / דג בתנור (100גרם)
ירקות מבושלים

ארוחת ביניים:
3 כפות דגן / קטניה
ירק חי

ארוחת ערב:
פרוסת לחם / פרכיית אורז / קרקר / לחמית
ביצה
כף גבינה

ארוחת לילה:
גביע יוגורט
חצי מנת פרי

favor הפוך לדף הבית | הוסף למועדפים | שלח לחבר sendfr
עיצוב: y a n i v | נבנה ע"י: YHalfin